home De Kleine Tovenaar

De grote tovenaars doen zeker mee

We maken samen school

Klaswerking

Als (groot)ouder of voogd heb je heel veel inspraak in alles wat een school maakt. Je engagement wordt gewaardeerd, je leert andere ouders kennen, je staat niet aan de zijlijn te kijken hoe je kind groeit, maar participeert volgens je eigen mogelijkheden en interesses.

Participeren kan zowel in een werkgroep als in de klaswerking van je kind.

Uitstapjes

uitstapjes

Als je leert over bomen, dan trek je het bos in! Deze visie trekken we door tot alle projectwerk: dit betekent dan ook dat wij vaak op uitstap trekken. Te voet, met de fiets, het openbaar vervoer of de wagen: als ouder krijg je altijd de kans om te voeren of mee te begeleiden.

Atelier

atelier

Onze ouders, vrienden of familie hebben heel gevarieerde talenten! Af en toe krijgen wij les van hen: we leren bakken, timmeren, mountainbiken, skaten, electronica ... Heel boeiend allemaal, wat die grote tovenaars kunnen!

Leesouder

leesouder

In verhalen schuilt magie! Onze tovenaartjes groeien dan ook graag op met boeken. Wekelijks zetten verschillende ouders zich in om onze lezertjes te begeleiden: afwisselend lezen, rollenspel, eerste woordjes lezen ...

Poetsen

poetsen

Elke week wordt de klas gepoetst door de ouders van 1 kind. Op die manier zal je zelf een paar keer per jaar de klas van je kind moeten schoonmaken. Doe je dit samen met je kind(eren), dan leert je kind poetsen en zorg dragen voor spullen (en leer jij die klas beter kennen).

Kleuterzwemmen

kleuterzwemmen

Al onze tovenaartjes gaan zwemmen, ook de kleinsten! Terwijl de grotere kinderen dit best al met de begeleiders kunnen, wordt er bij de kleutertjes toch extra begeleiding gevraagd: helpen met uit- en aankleden, helpen met vervoer, samen in het water spelen,...

Projectwerk

projectwerk

Aangezien wij steeds aan de hand van onze eigen interesses werken, komt er ook vaak de vraag naar ouders of er eventueel iets extra kan aangeleerd worden in functie van het project. Muziek, de Romeinen, verkeer,... Er is altijd wel een ouder die iets extra kan bijbrengen binnen een thema.

Werkgroepen

Iedereen kan zijn/haar/hun talenten kwijt in één van de werkgroepen:

Mee aan boord

Op deze verkozen Grote Tovenaars kunnen we rekenen om knopen door te hakken en de juiste beslissingen te nemen. Zij vormen de motor van onze school.

Speelse creativiteit

Wij toveren de school om tot een kleurrijke, uitdagende, speelse, natuurlijke ruimte! Zowel het gebouw als de tuin en speelplaats mogen op onze creativiteit rekenen.

Goochelen met cijfers

Hier wordt getoverd met cijfers: we zorgen er op een heel transparante manier voor dat de school de juiste investeringen kan maken en dat de rekening klopt.

Hier wordt geklust

Handige Harry of Henriette? Bij ons moet je zijn om je kluskunsten te tonen! Een klusje op school? Wij staan klaar om deze praktische werkjes uit te voeren.

Magische look

Een beetje vergroeid met hun laptop, fototoestel en tekenmateriaal, zorgen de ouders van Beeld voor een magische look van de school.

Waar is da feesje?!

Let´s get the party started!! Om vele activiteiten of materiaal te sponsoren, worden leuke activiteiten georganiseerd door de losbollen van OKT (OKT=Ouders Kleine Tovenaar)

Digibreinen

Onze kinderen hebben alle materiaal ter beschikking om hun digitale skills te oefenen. Voor de kennis en onderhoud mogen we de werkgroep ICT bedanken.

Gebouw verhuren

Jawel, ons nieuw gebouw kan je huren! Een aantal mensen nemen de verantwoordelijkheid om deuren te openen en achteraf terug te sluiten.