home De Kleine Tovenaar

Praktische werkgroep

Hier wordt geklust

Handige Harry of Henriette? Bij ons moet je zijn om je kluskunsten te tonen! Op een school zijn er altijd wel klusjes te doen: wij staan klaar om alle praktische werkjes uit te voeren.

Wist je dat er 60 computers zijn in De Kleine Tovenaar, waaronder 20 laptops? Wist je dat de werkgroep ook workshops geeft aan de begeleiders?

Wie zijn we?

Wij zijn een bende enthousiaste ouders die graag de handen uit de mouwen steken. Om op die manier de school in zijn geheel te ondersteunen. Onze werkgroep helpt op praktisch vlak. Dit kan gaan van de dakgoten uitkuisen tot kapotte/verstopte wc herstellen. Van elektriciteitsproblemen tot plaatsen van een keuken. Een zeer uiteenlopende lijst dus. Het is een mix van mensen die talenten hebben in een specifiek doelgebied en mensen die graag met hun handen werken.

Wij zoeken ouders (M/V met talent) die graag de handen uit de mouwen steken. Indien je een bepaalde skill hebt is dat machtig, maar dit geen vereiste.

In deze werkgroep vinden we het enorm belangrijk om naast het werk ook in te zetten op verbinden. We komen samen in onze vrije tijd en proberen er dan ook een machtig moment van te maken. Zowel spanning en ontspanning zijn op z'n plaats in onze werkgroep. Zo herinner ik me het samenwerken bij een project dat tot een goed einde gebracht wordt en er daarna nog op geklonken wordt met een hapje en een drankje.

zorgbeleid

Wat doen we?

In onze oude school deden we heel wat onderhoud en/of herstellingen. We creƫerden heel wat prachtige zaken. Soms werken we samen met andere werkgroepen. Dit gaat van het bouwen van een keuken, opvang bergruimte, tussenverdieping, schuren en schilderen van de ramen, wc potten herstellen tot vervangen een lamp. Het klaar maken van beide huidige vestigingen behoorde ook tot de realisaties.

Afgelopen jaren zorgden we reeds voor het vervangen van alle switches, we maakten connectie tussen alle computers aan 1 van de printers, we herstelden pc's die niet (vlot) meer konden opstarten, we hebben koptelefoons / speakers aangesloten, ...

Doe je ook mee?

Kan jij ook met een hamer werken?