home De Kleine Tovenaar

Hier gebeurt de magie...

De klassen zijn de kern van onze school.

graadsklassen

Tovenaartjes worden per graadsklas opgedeeld: kinderen krijgen op maat van hun leeftijd en vaardigheden les, maar zullen ook altijd samen zitten met kinderen die een jaartje ouder of jonger zijn. Je kind blijft dus telkens 2 jaar in dezelfde klas met dezelfde begeleider en kan groeien binnen die klas. Ieder jaar is de groepssamenstelling wat anders, waardoor de kinderen telkens de kans krijgen om andere rollen, andere posities binnen de klasgroep op te nemen.

In de oudste graad kiezen we voor jaarklassen omdat de sociaal-emotionele ontwikkeling op deze leeftijd veel kan verschillen. Bovendien is een jaarklas al een kleine stap in de richting van het secundair onderwijs.

Daarnaast is er op school ook vaak een overkoepelende werking: oudere kinderen gaan eens iets samen inoefenen met jongere kinderen, klassen die bij elkaar op bezoek gaan of groepjes kinderen die iets willen tonen aan een klas,... Samen met het feit dat De Kleine Tovenaar ook niet zo heel groot is, zorgt dit voor een hechte vriendengroep: De Kleine Tovenaarsfamilie.

De Kleine Tovenaar Familie