home De Kleine Tovenaar

Weetjes

Wist je dat er 180 kleine tovenaars zijn? Wist je dat er hieronder super interessante weetjes staan?

Wist je dat ...?

... wij in de ronde heel wat vertellen

de ronde

Elke dag starten we met een ronde: daarbij kunnen we vertellen over wat ons interesseert. Onze begeleider stuurt en neemt interessante onderwerpen mee om rond te werken binnen een project.

... we vaak met ateliers werken

atelier

Onze ouders, vrienden of familie hebben heel gevarieerde talenten! Af en toe krijgen wij les van hen: we leren bakken, timmeren, mountainbiken, skaten, electronica ... Heel boeiend allemaal, wat die grote tovenaars kunnen!

... wij soms vrije werktijd hebben

zelfregulatie

Het is een moment om zelf een activiteit te kiezen of voor te stellen: ik kan een talent delen met iemand anders. Heel vaak zijn dit creatieve en speelse activiteiten. Soms moet er ook een lijstje afgewerkt worden en moeten wij dit dan zelf plannen!

... er elke maand buitendag is

buitendag

Zeker 1 keer per maand trekken we erop uit om een lesdag buiten te beleven. We rekenen in het bos, hebben taalles in het park, helpen de koeien eten geven op de boerderij ... Leren is zoveel leuker als je het écht beleeft!!!

... wij elkaar 10-uurtjes uitdelen

tienuurtjes

Via een beurtrol in klas ben je slechts een paar keer perjaar een helde week verantwoordelijk voor het dagelijks hapje voor de eigen klas. Super leuk om dit samen voor te bereiden en al dat lekkers uit te delen.

... wij echte toverboeken lezen!

toverboeken

Er wordt veel ruimte gemaakt om te lezen. Een geschreven tekst moet gelezen worden. In klas werken we met onze zelf geschreven teksten, lezen een artikel in functie van ons project, lezen op woensdagmorgen met de leesouders een boek,...

... wij vaak op stap gaan om bij te leren

op stap

We brengen de wereld soms in de klas, maar gaan ook met de klas naar de wereld: we maken uitstapjes gelinkt aan ons project. Daar leren wij hoe het er in ‘t echt aan toe gaat, we mogen dingen proberen en we kunnen het makkelijker onthouden.

... wij iedereen uitnodigen op ons Forum

forum

We werken een hele periode aan een project. Natuurlijk willen we dit ook graag voorstellen aan onze familie en vrienden! Dit kan op het forum: een gezellig moment met kleine en grote tovenaars op onze school!

... wij niet met punten beoordeeld worden

beoordeling

Ons rapport ziet er helemaal anders uit dan een normaal rapport. Hier zie je geen cijfer op 20 en geen klasgemiddelden, maar onze begeleiders schrijven een evaluatie uit met oog voor talenten en werkpunten.